Thursday, February 21, 2013

ΕΔΩ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ, Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ,ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ν ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ Π.ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ν ΑΚΟΥΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ Ν ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΝΟΜΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ.ΝΑ ΔΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΣΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙΚΑΙ Ο ΧΟΝΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

51 comments:

  1. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  2. Στον άνθρωπο που στις πιο δύσκολες στιγμές μου που άλλοι κάναν πίσω, άλλοι πήραν τον ρόλο του κατήγορου και δικαστή και άλλοι σπεύσαν να μου δώσουν κι άλλη σπρωξιά προς τον γκρεμό, αυτός με ανάπαυσε, με παρηγόρησε, μου 'δωσε αγάπη και κουράγιο να συνεχίσω, με στήριξε και με αγκάλιασε, με προστάτευσε,ήταν πάντα εκεί για μένα να ακούει, να βοηθά και να συμβουλεύει, να προσεύχεται και να γίνει έτσι ο κρίκος της ένωσης μου με τον Θεό, σ αυτόν τον άνθρωπο που εκδιώχτηκε σαν εγκληματίας από την πόλη μου, σαν ο χειρότερος των ιερέων της περιοχής, το μόνο που μπορώ να του "προσάψω" είναι απεριόριστη αγάπη ακόμα και για τους συκοφάντες και προδότες του...
    Αυτός είναι ο πατέρας Ιωάννης και ευχαριστώ όλους αυτούς που με τις παράνομες, ανήθικες και συκοφαντικές πράξεις τους θα είναι η αιτία να εξυψωθεί κι άλλο ο πατέρας μας όχι όπως φοβήθηκαν και φοβούνται αυτοί ότι θα εξυψωθεί, αλλά όπως αρμόζει στον πνευματικό πατέρα που επιτελεί θεάρεστο έργο.
    Πατέρα είμαστε κοντά σου..
    Η συγκίνηση μου είναι τόση που δεν μπορώ ...όσο σκέφτομαι ότι ξέρατε ποιοι είναι αυτοί που έχουν στραφεί εναντίον σας και δεν θα ησυχάσουν μέχρι να σας αφανίσουν, αλλά εσείς δεν διώξατε ποτέ κανένα και απλά περιμένατε την μέρα του διωγμού σας, όσο σκέφτομαι τις ευεργεσίες που είχαν δεχτεί από σας στο παρελθόν και ήταν οι ίδιοι που τις διατυμπάνιζαν και σας το επέστρεψαν με αχαριστία στην μέγιστη μορφή της, ρίγη δέους με διακατέχουν για το μεγαλείο της ψυχής σας..
    Προσμονώ και ελπίζω στην δικαίωση....Είθε να δώσει ο Θεός και στην επίγεια ζωή...

    ReplyDelete
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ .ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .

    ReplyDelete
  4. http://www.pentapostagma.gr/2013/02/alexadnroupoleos-anthimos.html
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ReplyDelete
  5. ΕΙΜΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ..ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΟΜΠΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΞΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΨΑΝΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ..ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.. ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.. ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ... ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ..
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΝ)ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΙΑ... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΩΡΑ... ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ.....ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΞΗ ΙΕΡΗ ΠΩΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.... ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΓΑΤΙ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ... ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΗΣΚΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ....ΠΟΤΕ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΞΙΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ...... ΔΩΣΑΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΩΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΘΡΗΚΕΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΑΣ ....

    ReplyDelete
  6. Ο π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΛΕΧΤΗ ΜΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ : << ΟΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ >> .ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.ΓΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ .ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .
    ΧΑΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ .ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΖΗΛΟΦΘΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ -ΤΙ ΘΕΛΕΙ- ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ -ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ- ΖΗΤΗΣΕ -ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.ΗΔΗ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΝΕΚΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ6

    ReplyDelete
  7. Αρχιεπίσκοπος:
    ''Υπάρχουν ιερείς που αγωνίζονται και άλλοι που απομονώθηκαν''

    ReplyDelete
  8. http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/15735-2013-02-23-22-16-24

    ReplyDelete
  9. ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΤΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ΄ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΕΝΝΗΣΕ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΤΗΧΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ..ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΝΟΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!

    ΑΞΙΩΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΑ!..
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ!
    ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ!

    +ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ

    ReplyDelete
  10. Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
    Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
    Μην τ' αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
    Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!

    Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
    Μην κουρασθείς. Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
    Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά,
    Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.

    Σκάψε βαθειά. Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
    Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
    Τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη,
    Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι !

    ReplyDelete
  11. https://www.youtube.com/watch?v=15aMQZC9jrk

    ReplyDelete
  12. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ;

    Σε αυτό το ερώτημα απαντάει ο Γέροντας Κλεόπας Ηλίε: Όχι. Κανείς δεν μπορεί να σωθεί, ούτε λαϊκοί ούτε μοναχοί ούτε κληρικοί, χωρίς την εξομολόγηση των αμαρτιών και χωρίς τη λύση από τον πνευματικό, κατά τον λόγο του Κυρίου.

    Πρέπει όλοι να έχουμε τους πνευματικούς μας και να εξομολογούμεθα τακτικά, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι δεν έχουν αμαρτίες. Ετσι μας διδάσκει ο άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης: "εάν είπωμεν οτι αμαρτίαν ουκ έχομεν, εαυτούς πλανώμεν και η αλήθεια ουκ έστιν εν ημίν. εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών, πιστός έστι και δίκαιος, ίνα αφή ημίν τας αμαρτίας και καθαρίση ημάς από πάσης αδικίας" (Α’ Ίω. 1, 8-9).

    ReplyDelete
  13. Πατέρας Πνευματικός είναι εκείνος που ξέρει να αγαπά, ξέρει να αγκαλιάζει, ξέρει να συμπαρίσταται, ξέρει να συμπονά, ξέρει να πονά, ξέρει να υποφέρει, ξέρει να υπομένει, ξέρει να επιμένει, ξέρει να ξαγρυπνά, ξέρει να δακρύζει, ξέρει να γονατίζει, ξέρει να θυμώνει, ξέρει να μαλώνει, ξέρει να περιμένει, ξέρει να συγκρατεί, ξέρει να συμβουλεύει, ξέρει να συμπάσχει, ξέρει να χαίρει μετά χαιρόντων, ξέρει να κλαίει μετά κλαιόντων, ξέρει πότε πρέπει να είναι επιεικής, ξέρει να συμβιβάζει, ξέρει να δέχεται όλους όπως είναι, ξέρει να συγχωρεί, ξέρει ότι πρέπει να είναι αυστηρός στον εαυτό του και επιεικής στους άλλους, ξέρει να τιμωρεί και με μια λέξη, ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ .
    Αλίμονο, όμως, σ' εκείνον που δεν έχει Πατέρα. Είναι πλοίο χωρίς πυξίδα, είναι οδοιπόρος σε ξένο τόπο χωρίς χάρτη, είναι παιδί χωρίς προστάτη, υπακούει στο θέλημά του, συμπεριφέρεται εγωιστικά, χάνει τον προσανατολισμό του, οδηγείται στο βάραθρο.
    AΥΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ !!! ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!!!!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΔΩΡΑ


    ReplyDelete
  14. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΠΩ....ΑΞΙΟΣ!!!!!ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΖΕΙ.....

    ReplyDelete
  15. ΟΜΙΛΙΑ Αρχιμ. Ιωάννου Καρασακαλίδη

    \ Οι επτά σάλπιγγες - Η αμετανοησία των ανθρώπων!

    +ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ

    ReplyDelete
  16. Αν νιώθουμε αποδυναμωμένοι
    απ'τη σφοδρότητα των πειρασμών,
    αν βλέπουμε πως κοντεύουμε να λυγίσουμε,
    ακόμα και αν πέσαμε, να μην απογοητευτούμε
    και μην αφήσουμε τον αγώνα της ζωής
    Μην απελπιζόμαστε...
    Τίποτε δεν τελείωσε ακόμα...
    Τίποτα δεν χάθηκε...
    Αφού ακόμα είμαστε ζωντανοί,
    αφού ακόμα έχουμε την δυνατότητα,
    να γονατίσουμε και να προσευχηθούμε!!!

    Ο Θεός, ο σταυρωμένος Θεός,
    ποτέ δεν έπαψε να μας α γ α π ά
    Όπως είμαστε...με τα λάθη και τις αμαρτίες μας
    Γιατί είμαστε γεμάτοι σφάλματα, γεμάτοι αμαρτίες,
    γεμάτοι πάθη και σκοτεινιά στην ψυχή μας...
    Ποτέ όμως δεν είναι αργά να σηκωθούμε
    για να ξαναπροσπαθήσουμε
    γεμάτοι απο το έλεος και την αγάπη του Χριστού μας

    Του Τελώνου την δύναμη και την μετάνοια να έχουμε όλοι μας.

    ReplyDelete
  17. Κατα Ματθαιον
    (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 7)

    Το δέντρο αναγνωρίζεται από τους καρπούς του

    15 «Προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, ενώ από μέσα είναι λύκοι άρπαγες.
    16 Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε. Μήπως μαζεύουν από αγκάθια σταφύλια ή από τριβόλια σύκα;

    15 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες.
    16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;

    ReplyDelete
  18. Ο δίκαιος προτιμά να αδικηθή παρά να κάνη σχίσμα. Οι άδικοι προτιμούν να σχίσουν την Εκκλησία προκειμένου να αποφύγουν την δίκαιη τιμωρία.

    ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ: << ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΣΟ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΘΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗ!>>

    ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΜΗΝ.
    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ

    ReplyDelete
  19. Παπα-Θεοφάνη δεν είναι περίεργο ότι κανένας άλλος ιερέας δεν στέριωσε στον Αγιο Νεκτάριο εκτός από εσένα ?
    Τόσο πολύ σε αγαπάει ο Αγιος,ή μήπως ο ................ Δέσποτας???........

    ReplyDelete
  20. Αραγε τί ρόλο να έπαιξες κι εσύ παπα-Θεοφάνη πίσω από την πλάτη του πατέρα Ιωάννη? Και τώρα προσπαθείς να επωφαληθείς το έτοιμο έδαφος των συνάξων? Μου θυμιζεισ την παροιμία << αρέστηκε η γριά στα σύκα θέλει και τα συκόφυλλα >>. Η συκιά όμως εξηράνθη παπα-Θεοφάνη . . .

    ReplyDelete
  21. Ητανε χίλιοι δέκα τρείς,ήτανε τρείς,ήτανε δυό και μείνατε εσείς κι ο κούκος .
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΑΙΤΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ.
    Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η Αγιότητα των Αγ.Νεκταρίου,Μ.Αθανασίου κ.λ.π.?
    Η Παναγιά μας να σας αγκαλιάζει και με τα δυό της χέρια μέχρι τέλους . . .

    ReplyDelete
  22. Παιδιά,θέλουμε όλοι τον πατέρα Ιωάννη πίσω και στην θέση του.. Προσευχόμαστε στη Μητρόπολη και θα το κάνουμε μέχρι τέλους! Προσωπική μου ανάγκη όμως και ίσως και δική σας, είναι να ξέρω πως εξελίσσεται το θέμα...Καλό θα ήταν να μας ενημερώνει κάποιος υπεύθυνα πχ για το πως προχωράει η κατάσταση, τι περιμένουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, τι κώλυμα υπάρχει και είναι ακόμη σε διαθεσιμότητα πατέρας, ποιες διαδικασίες πρέπει να γίνουν ακόμα για να έχουμε μια τελεσίδικη απάντηση κ.α

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Αληθως λεγεις..
    σε συκοφαντησανε, σε καρφωσανε , ξυδι και χολη σε ποτισανε
    με τα ψεματα και τις υποκρισιες τους.

    μα η αληθεια παντα φανερωνεται ... ο ηλιος της αγαπης παντα φωτιζει
    ...δεν αφηνει το ψεμα να υπαρχει ..δεν αφηνει το σκοταδι να μας τυφλωνει..
    ταπεινα σε ευλογω και σε ευχαριστω για την θεια χαρη που μας χαριζει

    Ο λογος σου και το εργο σου ειναι καθαρο και αληθινο
    ή ολοι ή κανεις
    στο αγιο πετραχειλη μας, στην ορθοδοξη μια εκκλησια μας του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου του μονου Βασιλεα..
    και τα αχραντα μυστηρια Της..

    πια η πλανη και που το κακο????

    Ναι ακολουθω το δρομο της λευκης περιστερας
    Προσκυνω τους σταυρους που στους ωμους σου κουβαλας
    Γιατι αληθως Ανεστη ο Κυριος μας...!!!!!!!!!


    Η Αγάπη θέλει ηρωισμό, θυσίες και όχι μόνο σε μια στιγμή ενθουσιασμού, αλλά κάθε μέρα και κάθε ώρα.
    Οι λέξεις είναι δρόμος ...
    και η ενέργεια τους πάει μακριά όσο μακριά μπορεί να πάει η αγάπη σου γι αυτές !



    ReplyDelete
  25. Κ Α Λ Η Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Ι Α μην ξεχνατε το συνθημά μας.

    ReplyDelete
  26. Ν. 5383/1932 ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

    ReplyDelete
  27. Οσο υπάρχουν παπα-Γιάννηδες εγώ θα ελπίζω στον Θεό.

    ReplyDelete
  28. ΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ!!! ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ.... ΜΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ....
    MHN ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ... «Ορθοδοξείν εστί το αεί σχοινοβατείν».

    ReplyDelete
  29. Ένας μεγάλος ισχυρός παράγων, ο οποίος είναι ο συντελεστής της επιτυχίας μας, είναι ακριβώς το να κρατήση ο άνθρωπος το θάρρος του.
    Οι περισσότεροι από μάς ευρεθήκαμε στην ζωή αυτή καθαρώς από ένα θαυματουργικό τρόπο της επεμβάσεως της Χάριτος του Θεού. Αυτός μάς οδήγησε, γιατί ακριβώς μάς είχε προορίσει. Έχοντας επίγνωσι ότι είμεθα προσκεκλημένοι, προορισμένοι και δεδικαιωμένοι ήδη, δεν τίθεται πλέον θέμα αποθαρρύνσεως, δεν τίθεται θέμα ερεύνης και αμφιβολίας. Τώρα γεννάται το δεύτερο θέμα, το πρακτικότατο. Στην ώρα της ενεργείας της μάχης, ενδέχεται ο άνθρωπος να πέση.
    Αλάνθαστος άνθρωπος δεν υπάρχει, και ιδίως όταν είναι ακόμα ατελής και εμπαθής. Πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζει, πολλά πράγματα δεν δύναται. Αλλά και απειρία έχει και άνισο πόλεμο διεξάγει, διότι οι εχθροί μας είναι πνεύματα, δεν είναι όπως εμείς, σώματα, τα οποία υφίστανται, τρόπο τινά, διάφορες τροπές και αλλοιώσεις.
    Ο διάβολος, ο οποίος είναι πονηρός και γνωρίζει την σημασία της αποθαρρύνσεως πόσο είναι ισχυρά, δίδει το μεγαλύτερο βάρος εδώ, στο να προκαλέση αποθάρρυνσι, μετά το λάθος του αγωνιστή. Να του κόψη το θάρρος, γιατί το θάρρος είναι όπως στο σώμα το κεφάλι, πού είναι το κεντρικώτερο μέρος από το οποίο και εξαρτάται ολόκληρο το σώμα. Έτσι και στην ενεργητικότητα του ανθρώπου, το μεγαλύτερο μέρος είναι ακριβώς το θάρρος, ο ζήλος, η ορμή, από όπου πηγάζει η ενέργεια.
    Πιστεύει κανείς και βαδίζει· και όχι μόνο βαδίζει, αλλά εντατικά αγωνίζεται, επιμένει και κρούει, περιμένοντας ότι θα του ανοίξουν. Όταν όμως χάση το θάρρος; Τότε σταματά, δεν βαδίζει πλέον, ούτε κρούει, ούτε ζητεί, ούτε αιτεί και τρόπον τινά παραδίδεται άνευ όρων. Είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας το θέμα του θάρρους, στο να το κράτη κανείς και να το ανακτά, όταν το βλέπη να κινδυνεύη και ποτέ να μην το προδίδη.
    Ξέροντάς το λοιπόν αυτό, ποτέ δεν προδίδομε το θάρρος μας υπό οποιανδήποτε μορφή και αν γλιστρήσωμε..

    ReplyDelete
  30. Όχι μόνο να αγωνίζομαι, αλλά, εάν δοθή αφορμή, να αποθάνω μόνο για την ιδική Του ομολογία. Αυτό δεν αλλοιώθηκε μέσα μου ποτέ, δεν άλλαξε· πώς λοιπόν τώρα, επειδή εγλίστρησα, αποθαρρύνομαι και προδίδω την αγάπη του Θεού; Απάτη είναι. Ήταν μεγάλο το τραύμα, ήταν μεγάλο το γλίστρημα. Μέσα στα μυστήρια του τρόπου της ενεργείας της Χάριτος έγινε, τρόπον τινά, αυτός ο πρακτικός τρόπος, πού αυτή την ώρα δεν ερευνώ. Φυσικά λαμβάνοντας τη μομφή επάνω μου και ξέροντας ότι εξ υπαιτιότητός μου απεσύρθη η Χάρις παιδαγωγούσα με στο να με κάνη συνετότερο, ευλαβέστερο, θερμότερο και προσεκτικότερο. Με παρέδωσε η Θεία Χάρις σε αυτή την πτώσι – δεν αποθαρρύνομαι γι αυτό το πράγμα – δεν τρομάζω, διότι αν και ξέρω την ευτέλειά μου και ελεεινολογώ τον εαυτό μου ότι δεν είμαι τίποτε, πιστεύω ότι εκείνο πού με κρατεί είναι η Χάρις του Θεού. Έτσι δεν χάνω το θάρρος μου. Όχι ότι αισθάνομαι στον εαυτό μου καμμιά ικανότητα – ποτέ αυτό δεν το εσκέφθηκα ούτε και θα το σκεφθώ – αλλά έχοντας αποδείξεις της ελεημοσύνης του Θεού απέναντί μου μέχρι σήμερα, στέκομαι ακίνητος και λέω ότι ο χθές Θεός και σήμερα και αύριο είναι ο ίδιος. Δεν έκανε λάθος ο Θεός, όταν με εκάλεσε όχι βέβαια για την ικανότητά μου, αλλά για την υπερβολή της αγάπης Του προς εμέ τον αμαρτωλό και ωρκίσθη στον εαυτό Του ότι «ζώ εγώ, ου μή θελήσει θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού ως το επιστρέψαι και ζήν αυτόν» (Ιεζεκ. 18,23). Αυτός ο Πανάγαθος Θεός και Πατήρ, εσύναξε και μένα, το μή όν, το ασθενές, το μωρό, το εξουθενημένο και με βαστάζει από τότε πού με εκάλεσε μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει βαρεθή, και αύριο ο ίδιος είναι, και μεθαύριο ο ίδιος είναι, αφού μένω και εγώ ο ίδιος. Μένω πιστός στην ομολογία μου. Δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Δεν με απασχολεί το πώς εγλίστρησα, άλλωστε έχω και πείρα της ευτέλειάς μου ποίος είμαι», Βλέπετε λογικά πώς τοποθετείται το πράγμα;
    Λαμβάνοντας πληγές ο άνθρωπος, μανθάνει τους τρόπους από πού συνέβησαν αυτά και τότε τον μέν Θεό αγαπά γνησίως, διότι βλέπει την στοργή Του, τον δε διάβολο βδελύσσεται αξίως, βλέποντας την κακότητά του και την πονηριά του και το αδίστακτό του στο να μάς καταστρέψη.
    Όλοι μας να γίνωμε περισσότερο ζηλωταί, περισσότερο μαχηταί.

    Εκείνο το οποίο κατέχομε και είναι για μάς άγκυρα πάσης ελπίδος, αναμφισβήτητης και χειροπιαστής, είναι ότι παραμένει μαζί μας η Θεία Χάρις.

    Δεν υπάρχει μέσα στην μερίδα μας απογοήτευσι και αποθάρρυνσι. Και δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα εμείς οι ίδιοι και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας γνωρίζομε. Γνωρίζομε ότι ομολογούμε την πίστι και την αγάπη μας προς τον Θεό και ότι ουδέποτε την αρνούμεθα και ακόμα ξέρουμε την σύμπραξι και συμπαράστασι του Θεού προς ημάς, η οποία είναι αμετάβλητη, αμεταμέλητη και αναλλοίωτη.

    Δι ευχών του Αγίου Πατρός ημών Νήφωνος και της Κυρίας μας Θεοτόκου είθε να επιτύχωμε αισίως το σκοπό της ζωής μας. Αμήν.

    +Άθωνας

    ReplyDelete
  31. Υπομονή συνοδοιπόροι μου αγαπημένοι, λιγες μέρες μείνανε και η χαρά της αλήθειας ήδη λάμπει.

    οι προσευχές του Άθωνα μαζί σας.
    Ο Τρισυπόστατος Θεός να μας φυλάει.

    ReplyDelete
  32. η παναγία να σε βοηθάει και να μας βοηθάει όλους!!!!!καλημέρα!

    ReplyDelete
  33. Πάτερ Αγαπώ σεν!
    Αγαπώ και ¨Ολα σου τα τέκνα!
    ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
    ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΜΗΝ.
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ!

    ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΩ ΣΕΝ.

    ReplyDelete
  34. Σε ομιλία του Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ με θέμα: << Η Αποκάλυψη,ο Αντίχριστος,το σφράγισμα και η Κάρτα του Πολίτη >> μεταξύ άλλων για το περιστατικό των δύο διωγμένων αστυνομικών επειδή δεν πήραν την κάρτα-ταυτότητα είπε :
    <>

    ReplyDelete
  35. Σε ομιλία του Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ με θέμα << Η Αποκάλυψη,ο Αντίχριστος,το σφράγισμα και η Κάρτα του Πολίτη >> μεταξύ άλλων για το περιστατικό των δύο διωγμένων αστυνομικών επειδή δεν πήραν την Κάρτα-Ταυτότητα είπε :<< ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ? ΓΙΑΤΙ ? ΠΟΙΑ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ? ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ?
    Γιατί Σεβασμιώτατε εκδιώξατε τον π.Ιωάννη ? Ποιό το έγκλημά του ? Γιατί τόση βιασύνη ? Γιατί δεν σεβαστήκατε τα προσωπικά δεδομένα σε αυτήν την περίπτωση ?
    Πολύ σοφά λοιπόν ο λαός μας λέει : << ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ >>

    ReplyDelete
  36. Και συνεχίζοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος λίγο παρακάτω λέει :
    - Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό που λέγεται για τα προσωπικά δεδομένα .Να το πάρουμε απόφαση .Δεν υπαρχουν προσωπικά δεδομένα.- Εννοεί τους καλούς χρήστες των Η.Υ.που μπορούν να εισβάλουν οπουδήποτε, όπως εξηγεί παρακάτω.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

    ReplyDelete
  37. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ , ΚΥΡΙΟ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑ, ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ :

    <<Δέξου Κύριε Ιησού γλυκύτατε, Αρχιποίμην Ιησού, Υιέ Θεού Μονογενές, Αγάπη της Αγάπης-του Πατρός, πού είναι ή ρίζα κάθε αγάπης, δέξου, ΚΥΡΙΕ μου, την ταπεινή μου προσφορά. Δέξου την και επειδή οπωσδήποτε είναι μολυσμένη και βεβορβορωμένη από την άμετρη αμαρτωλότητά μου, εξάγνισε -την ΕΣΥ καθάρισε την Εσύ, συμμόρφωσε την Εσύ σύμφωνα με τη δική Σου σοφία και καθαρότητα.
    Δέξου τους χτύπους της καρδιάς μου, όσο κι αν είναι πήλινη.

    Δέξου τα δάκρυα μου, όσο κι αν είναι γήινα.

    Δέξου την ταπεινή μου ικεσία, όσο κι αν είναι φτωχή και ισχνή.

    Σε ικετεύω, φτωχό Σου πρόβατο κι εγώ, για τα πρόβατα Σου, πού είναι αδέρφια μου, πού είναι παιδιά Σου, που είναι παιδία του «Πατρός ημών του εν τοις ουρανοίς», Πρωτότοκε και Πρεσβύτερε Αδελφέ, Κύριε και Δέσποτα Ιησού Χριστέ, Σωτήρ μου, ΔΩΣΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΕ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

    ΟΣΟΝ καιρό μετάνοιας, συντριβής, προσευχής, αφιερώσεως και ησυχίας πνευματικής θα μου χαρίζει ή ευσπλαχνία Σου όσον καιρό θα μου χαρίζει ή άμετρη αγαθότητα Σου και ανοχή Σου, θα τον αφιερώσω σε αυτό το έργο: θα ικετεύω για τα πρόβατα Σου. Ώ, μην απορρίψεις την ταπεινή μου ικεσία, Κύριε!

    ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ, ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΙΗΣΟΥ ΜΟΥ!

    ReplyDelete
  38. http://www.youtube.com/watch?v=8BySepYlouQ



    Ο ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

    ΑΓΑΠΩ ΣΕΝ ΠΑΤΕΡ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  39. Ἀπτόητοι, µἐ ὑποµονὴ κι ἐπιµονὴ θὰ συνεχίσουµε τὸν καλὸ ἀγώνα στὸν ὁποῖο µᾶς καλεῖ ὁ Θεός. Μὲ εἰρηνικὴ διάθεση θὰ βλέπουµε τὶς δυσµενεῖς περιστάσεις καὶ τὶς ἀδικίες ποὺ προέρχονται ἀπὸ τοὺς ἄλλους, ἀκόµα καὶ τὶς ἀποτυχίες. Καὶ µἐ ἄκαµπτη ἐπιµονὴ θὰ ἀγωνιζώµαστε γιὰ τὴν ὑπερνίκηση τῶν ἐµποδίων ἀπὸ ὁπουδήποτε κι ἂν προέρχωνται. Κι ὅσο πιὸ µεγάλα καὶ ἀνυπέρβλητα φαίνονται, τόσο καὶ µὲ µεγαλύτερη ἐπιµονὴ θὰ τὰ ἀντιµετωπίζουµε. Μὲ τὴν βεβαιότητα ὅτι ἡ ἐπιτυχία, ἡ νίκη θὰ εἶναι µὲ τὸ µέρος µας. Ἡ ἱστορία καὶ ἡ πείρα τῶν πνευµατικῶν ἀγωνιστῶν βεβαιώνουν ὅτι αὐτὸς ποὺ ἐπιµένει, αὐτὸς νικᾶ.


    ReplyDelete
  40. ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΛΩΝ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΛΩΝ.
    ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ReplyDelete
  41. Υπάρχει σοβαρός λόγος να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι ΣΗΜΕΡΑ στις 7ΜΜ έξω από τον Αγ.Νικόλαο. Οι μέρες περνούν, πλησιάζει Μ.Σαρακοστή και απάντηση επίσημη δεν παίρνουμε απο την Μητρόπολη για τον λόγο της απομάκρυνσης του πνευματικού μας πατέρα.Η υπομονή έχει τα όριά της. Ο Σεβασμιώτατος τα έχει ξεπεράσει προ πολλού. Κοντεύει ένας μήνας που λείπει ο π. Ιωάννης! Μέχρι τώρα αγωνιζόμαστε πνευματικά με προσευχή και νηστεία.Όμως ,ΜΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΆΛΛΟ,γιατι ''όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος''Η αγανάκτηση θα μας ξεπερασει.Γι αυτό ολοι στις 7μμ εξω από την μητρόπολη για να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας!ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΕΣΑ

    ReplyDelete
  42. Ὁ Θεός ὁ διδούς πάσῃ σαρκί, καί πάλιν ἀναλαμβάνων τάς ψυχάς τάς ἐπιστρεφούσας ἐπί Σέ, καί κατοικίζων ἐν μοναῖς, αἷς ἡτοίμασας· πρόσδεξαι τό πνεῦμα τοῦ δούλου Σου, κατατάσσων ἐν ἀνέσει, καί κατασκηνῶν εἰς τόπον χλόης καί ἀναπαύσεως, διδούς ἁμαρτημάτων συγχώρησιν πάσης τῆς ἐν τῷ βίῳ κακίας συγγνώμην, ὅτι φιλάνθρωπος εἶ καί ἀγαθός, εἰδώς συγχωρεῖν πλημμελήματα, καί ὑπερβαίνων τά ἁμαρτήματα· τήν ψυχήν αὐτοῦ ἐκεῖ ἀνάπαυσον, ἡμᾶς δέ ἐνταῦθα εἰρήνευσον καί διαφύλαξον, καί τοῖς συνελθοῦσιν λόγησαι τόν κάματον εἰς δικαιοσύνην.

    Ὅτι ἐλεήμων καί φιλάνθρωπος Θεός ὑπάρχεις, καί Σοί τήν δόξαν ἀναπέμπομεν, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

    Πηγή: Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός: Προσευχητάριον ὑπέρ τῶν κεκοιμημένων

    ReplyDelete
  43. Αδελφέ μου, που διαβάζεις τις γραμμές τούτες, περνάς τις στιγμές αυτές κάποια θλίψη στη ζωή σου; Έχεις μια μεγάλη δοκιμασία που σε κάνει να υποφέρεις; Έχεις προβλήματα δυσεπίλυτα; Μην απελπίζεσαι, σε παρακαλώ, μη βάζεις το κεφάλι κάτω, μη χάνεις το ηθικό σου. Στηρίξου στον Κύριο και μην απελπίζεσαι. Η ελπίδα είναι δύναμη ζωής, η ελπίδα είναι πηγή δυνάμεως. Η ελπίδα είναι βάλσαμο παρηγοριάς. Έχε πάντα την ελπίδα σου στον Θεό, γέμισε την ψυχή σου με ελπίδα και θάρρος. Προσευχήσου δυνατά στον Θεό. Νιώσε στην ψυχή σου ζωντανά την παρουσία του Θεού και μη φοβάσαι. Θα νικήσεις!
    Από το βιβλίο : « Για σένα που πονάς»
    Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς
    Καλλινίκου Καρούσου
    Εκδόσεις Χρυσοπηγή


    ReplyDelete
  44. Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος

    Όλους τους ανθρώπους τους πολεμάει ο διάβολος, γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Όπως τα παιδιά πετούν πέτρες στις καρυδιές που έχουν καρύδια, έτσι και ο διάβολος πετροβολάει αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Κι όπως ο κλέφτης πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί υλικοί, έτσι κι ο διάβολος πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί πνευματικοί.
    Ο ιερός Χρυσόστομος σημειώνει ότι «ο κλέπτης ουκ έρχεται όπου καλάμη, και χόρτος, και ξύλον· αλλ’ όπου κείται χρυσός, ή άργυρος, ή μαργαρίτης». Δεν πηγαίνει να συλήσει αχυροκαλύβες ή ξύλινες παράγκες. Διότι εκεί δεν υπάρχουν πράγματα αξίας. Πηγαίνει στα πλουσιόσπιτα, που έχουν χρήματα πολλά, ασημικά, χρυσαφικά ή άλλα πράγματα μεγάλης αξίας. Πηγαίνει στις τράπεζες και τις χρηματαποστολές, εκεί που θα γεμίσει σάκο ολόκληρο. Έτσι κι ο διάβολος «ουκ εισέρχεται όπου πόρνος, ή βέβηλος, ή άρπαξ, ή πλεονέκτης» (ΕΠΕ 33, 406). Δεν πηγαίνει να πολεμήσει ανήθικους ή βέβηλους ή άρπαγες ή πλεονέκτες. Αυτούς τους έχει δεμένους με το πάθος και τους ξεγελάει ευκολότερα. Περισσότερη δουλειά έχει να κάνει, όταν πηγαίνει να πολεμήσει αγωνιστές μοναχούς, που βαδίζουν με συνέπεια την οδό του αγιασμού, ή συνειδητοποιημένους χριστιανούς που αγωνίζονται με πόθο.
    Σε άλλη ομιλία του ο χρυσορρήμων Πατήρ παρατηρεί ότι οι πειρατές δεν επιτίθενται στα πλοία που μεταφέρουν άμμο, διότι η άμμος είναι φθηνό υλικό και τόσο βαρύ, που κανείς δεν κάνει τον κόπο να τη μεταφέρει στην πλάτη. Οι πειρατές επιτίθενται στα πλοία που μεταφέρουν αμύθητους θησαυρούς ή εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Έτσι κι ο διάβολος επιτίθεται στους πιστούς που έχουν αρετή και αγιότητα (Ομιλία εις τον Ιώβ).
    Από την Αγία Γραφή πληροφορούμαστε ότι ο διάβολος έβαλε τα λαγωνικά του και κυνηγούσε να σκοτώσει τον πύρινο προφήτη Ηλία!
    Έκλεισε στη φυλακή και αποκεφάλισε τον κήρυκα της μετανοίας, τον τίμιο Πρόδρομο!
    Έριξε τα πεπυρωμένα βέλη του στον σώφρονα και πάγκαλο Ιωσήφ, που ήταν διαμάντι πνευματικό, τύπος του Χριστού!
    Πολέμησε τον πολύαθλο Ιώβ, που ήταν ακέραιος άνθρωπος, δίκαιος, θεοφοβούμενος και έφευγε μακριά από κάθε κακό και πονηρό πράγμα!
    Είναι τόσο αδίστακτος πειραστής, που πήγε να πειράξει στην έρημο ακόμη και τον Κύριό μας!

    ReplyDelete
  45. Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος( συνεχεια )

    Πώς επιτίθεται στις δικές μας ζωές;
    Τα ίδια κάνει και στον καθένα από μας ο μισάνθρωπος!
    Αν βλέπει ότι βαδίζουμε στην ευθεία οδό των εντολών του Θεού, προσπαθεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε!
    Αν βλέπει ότι δίνουμε μαρτυρία για τον Χριστό, επιχειρεί να μας φιμώσει.
    Αν βλέπει ότι κάνουμε το καλό, παρεμβάλλει εμπόδια για να μας ανακόψει.
    Αν βλέπει ότι προσευχόμαστε με θέρμη, φέρνει χασμουρητό και υπνηλία, για να σταματήσουμε να προσευχόμαστε.
    Παρακολουθεί πώς λατρεύουμε τον άγιο Θεό! Αν βλέπει ότι η σκέψη μας φεύγει πολύ μακριά ή γεμίζει από τον θόρυβο των βιοτικών φροντίδων, μένει πολύ ευχαριστημένος ο διάβολος. Αν όμως συμμετέχουμε συνειδητά στη θεία Λατρεία, αρχίζει να μας πολεμάει. Μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, εργασίες που αφήσαμε σε εκκρεμότητα, επείγοντα τηλεφωνήματα που έπρεπε να κάνουμε και δεν τα κάναμε, και τα όμοια. Κι αν δεν τα καταφέρει να στρέψει αλλού τα ενδιαφέροντά μας, καλεί και άλλους δαίμονες να τον βοηθήσουν.
    Παρακολουθεί πώς μελετούμε το ιερό Ευαγγέλιο! Εάν βλέπει ότι δεν προσηλώνεται η σκέψη μας στα νοήματα του θείου λόγου, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ο διάβολος. Γιατί γνωρίζει ότι αυτά που διαβάζουμε, μετά από λίγη ώρα θα τα ξεχάσουμε. Αν όμως είμαστε αγαθή γη που με λαχτάρα ακούμε τον λόγο του Θεού, που με ευλάβεια τον μελετούμε ημέρα και νύχτα, που τον κρύβουμε σαν θησαυρό βαθιά στην καρδιά μας και τον έχουμε οδηγό στη ζωή μας, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διακόψουμε τη μελέτη του θείου λόγου και να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.
    Από τα όσα γράφονται εννοούμε πόσο πανούργος εχθρός είναι ο αντίδικος, πόσο απατηλά στρατηγήματα επινοεί για να μας πλανήσει, με πόσο μεγάλη μανία εργάζεται το καταχθόνιο έργο του και με τι τέχνη αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, για να μας υποσκελίσει!
    Να μην τον φοβόμαστε
    Αλλά οι πιστοί χριστιανοί να μην τον φοβόμαστε, διότι «μείζων ἐστίν ὁ ἐν ἡμῖν ἤ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ» (Α΄ Ιω. δ΄ 4).
    Να μάθουμε να διακρίνουμε τις παγίδες του και να λαμβάνουμε εγκαίρως τα μέτρα μας, «ἵνα μή πλεονεκτηθῶμεν ὑπό τοῦ σατανᾶ· οὐ γὰρ αὐτοῦ τὰ νοήματα ἀγνοοῦμεν», γράφει ο θείος Απόστολος Παύλος (Β΄ Κορ. β΄ 11).
    Κι ακόμη να ταπεινοφρονούμε, διότι την ταπείνωση δεν την αντέχει ο διάβολος. Μόλις ταπεινωθούμε, φεύγει από κοντά μας.
    Τέλος, να μην υποχωρούμε από την έπαλξή μας, όση κι αν είναι η πολεμική που ασκεί εναντίον μας ο σατανάς. «Ἄοκνος ψυχὴ ἐξήγειρε καθ’ ἑαυτῆς δαίμονας. Πληθυνθέντων δε πολέμων, ἐπληθύνθησαν στέφανοι», γράφει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος.
    Ο αγωνιστής του καλού αγώνα εξεγείρει εναντίον του τους δαίμονες। Αλλά όσο πιο πολύ αυτοί τον πολεμούν, τόσο περισσότερο τον δοξάζει ο αγωνοθέτης Κύριος!


    Αναδημοσίευση από " Χριστιανική Φοιτητική Δράση "

    ReplyDelete
  46. Δώρα Δημήτρη και +Χαρμολυπη να είσαστε καλά για τα όμορφα πράγματα που γράφετε....Πάτερ σε αγαπάμε και μας λείπεις....

    ReplyDelete
  47. Περί ελπίδος στον Θεό και περί υπομονής
    «Μὴ πεποίθατε ἐπ' ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία»
    ( Ψαλμ. 145,3 )
    Μην ελπίζεις ούτε σε φίλους , ούτε σε πλούτο, ούτε στην υγεία σου, ούτε σε τίποτα.
    Όλα αυτά είναι μάταια και αφανίζονται σαν όνειρο και σκορπίζονται σαν τον καπνό. Να ελπίζεις στον Ένα Δημιουργό και Σωτήρα σου. Αυτός, καλύτερα από σένα γνωρίζει όλες τις ανάγκες σου, ψυχικές και σωματικές , και μεριμνά για σένα. Με το πρόσταγμά του άγγελοι ουράνιοι σε διαφυλάττουν σε όλα σου τα διαβήματα.
    Ο εχθρός μας συνεχώς μας αποσπά από την ελπίδα μας προς τον Θεό , αλλά εμείς, γνωρίζοντας τη δαιμονική του πονηρία, συνεχώς πρέπει να αποκρούουμε τις κακές του διαβολές.
    Ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπομονή.
    Η ελπίδα , όπως και η πίστη, υποβάλλονται σε μεγάλη δοκιμασία. Στις δυστυχίες είναι απαραίτητη η υπομονή, ώστε να μην αναζητήσουμε λύτρωση από τη δυστυχία με τρόπο ανάρμοστο, αλλά να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού και να περιμένουμε από Εκείνον το έλεος ή τον βοηθό στην υπομονή ή το λυτρωτή από τη δυστυχία.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δοκιμασία για την ελπίδα από την περίπτωση που οι λογισμοί εξεγείρονται μέσα στη συνείδηση και λένε: «Οὐκ ἔστι σωτηρία αὐτῷ ἐν τῷ Θεῷ αὐτοῦ» ( Ψαλμ. 3,3 ) .
    Σε έναν τέτοιο βαρύ πειρασμό περισσότερο απ’ όλα είναι απαραίτητη η υπομονή, η σιωπή, ο εκ βάθους καρδίας θρήνος, έως ότου περάσει ή μαλακώσει η βαρυχειμωνιά.
    Μάθετε να δέχεσθε με υπομονή τις ελλείψεις και τις αδυναμίες των άλλων, διότι κι εσείς έχετε πλήθος ελλείψεων , τις οποίες υπομένουν οι άλλοι.
    Εμείς απαιτούμε οι άλλοι να είναι τέλειοι, αλλά τις δικές μας ελλείψεις δεν τις διορθώνουμε.
    Αν επιθυμείς να αποκτήσεις πείρα στην υπομονή, τότε δεν πρέπει να καταφεύγεις σε εκείνα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις οι οποίες πιο πολύ θα σε απομακρύνουν από την υπομονή.
    Όποιος αληθινά και ανυπόκριτα μέσα στην καρδιά του ονομάζει τον εαυτό του αμαρτωλό, τότε, σαν ταπεινός, κάθε κακολογία θα την υπομείνει με άνεση και δεν θα δείξει κανένα σημείο θυμού.
    Πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου χειρότερο απ’ όλους και σε κάθε προσβολή να λες: «Συγχωρήσατέ μοι δια τον Χριστόν». Τότε και την προσβολή δεν θα αισθάνεσαι και κανείς πια δεν θα σε προσβάλει. Αλλιώς ένα λόγο θα σου λένε κι εσύ σε απάντηση θα λες δέκα. Δηλαδή χωνόμαστε μέσα στην καπνοδόχο, πασαλειβόμαστε με καπνιά και μετά θα απορούμε: πώς συνέβη αυτό;Λέγει ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης: «Με εκείνους που μας πικραίνουν ή μας φθονούν, που καυχώνται εις βάρος μας, δεν πρέπει αντίστοιχα να πικραινόμαστε, να οργιζόμαστε, να υπερηφανευόμαστε, όπως συνήθως ταιριάζει στη διεφθαρμένη φύση μας, αλλά πρέπει να τους συμπονούμε σαν να κρατιούνται στη φλόγα του Άδη και στον πνευματικό θάνατο και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς εκ βάθους καρδίας για να φωτίσει ο Κύριος το σκοτάδι της ψυχής τους και να λάμψει μέσα στην καρδιά τους με το φως της χάριτός Του».
    Είναι καλό να υπομένουμε κάποτε από τους άλλους την αντιλογία και να συναντούμε κακή και εσφαλμένη γνώμη ακόμη και για τα καλά μας έργα και τις διαθέσεις μας. Αυτά μας οδηγούν συχνά στην ταπείνωση και μας προφυλάσσουν από την κενοδοξία. Πρέπει να ελπίζουμε όχι στις αρετές μας, αλλά στην ευσπλαχνία του Θεού και στη θυσία του Εσταυρωμένου Υιού του Θεού.
    Έχε πάντα μπροστά σου το παράδειγμα του Μεγάλου Δικαίου , του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού, ο Οποίος για τη Δικαιοσύνη Του υπέμεινε κάθε ψεύδος των ανθρώπων, ανεβαίνοντας στο Σταυρό και θανατούμενος με επονείδιστο θάνατο. Απ’ όλες μας τις κακοπάθειες σπουδαιότερες είναι εκείνες που υπομένουμε χάριν του Θεού.
    Το να υπομένεις χάριν του Θεού είναι χάρισμα άξιο μεγάλου θαυμασμού, κι ανώτερο από το να ανασταίνεις νεκρούς και να κάνεις μεγάλα σημεία. Στην τελευταία περίπτωση (δηλ. του χαρίσματος των σημείων) ο άνθρωπος που δέχεται το δώρο από τον Θεό είναι οφειλέτης Του, ενώ στην πρώτη είναι σαν να καθιστά τον Ίδιο τον Θεό δικό του οφειλέτη. Λοιπόν οφείλουμε να ασπαζόμαστε και με ευγνωμοσύνη να φορούμε το Σταυρό, διότι αυτός είναι σημείο ευσπλαχνίας ,αφέσεως των αμαρτιών κι ακόμα δείγμα ότι ο Θεός δεν μας ξεχνά.

    ReplyDelete
  48. Υπέμεινε χάριν του Θεού τις ύβρεις, τους διωγμούς και τις κακολογίες, ώστε να αγάλλεσαι εν χαρά , λαμβάνοντας μεγάλη αμοιβή στους ουρανούς.
    Σε σχέση με το παντοδύναμο και άγιο θέλημα του Θεού δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα κατάλληλα αισθήματα στον άνθρωπο, εκτός της απεριόριστης ευσέβειας και της απεριόριστης υπακοής. Από αυτά τα αισθήματα , όταν γίνουν σταθερό κτήμα του ανθρώπου, γεννιέται η υπομονή.
    Η υπομονή είναι σαν πέτρα που στέκεται ασάλευτη ενάντια στους ανέμους και τα καθημερινά κύματα της ζωής και πετυχαίνοντας αυτό δεν αποκάμνει και δεν επιστρέφει πίσω, αλλά, όντας ήρεμη, δεν σύρεται από την έπαρση, αλλά πάντοτε παραμένει η ίδια και στην ευημερία και στη δυστυχία.
    Μπορεί να δοξάζει τον Θεό όποιος μένει ο ίδιος στον κόπο, ίδιος στην υμνωδία και ίδιος στην υπομονή. Ο Χριστός δέχεται αυτό σαν τον ύμνο των αγγέλων .
    Είναι μεγάλη αρετή η υπομονή και η ελπίδα στην ευσπλαχνία του Θεού, ενώ η απελπισία είναι μεγάλη αμαρτία.
    Η φιλάνθρωπη αγάπη και η στοργή του Χριστού συγχωρεί τους πεπλανημένους , τονώνει τους απίστους και ενισχύει τους κλονιζομένους και τους πεσμένους. Πρέπει να εναποθέσουμε ισχυρή και αταλάντευτη ελπίδα στην αγάπη και τη στοργή του Σωτήρος μας. Τότε μόνο δεν θα είμαστε «ως μη έχοντες ελπίδα», απελπισμένοι για την ανυπακοή μας και την απιστία μας, την αχαριστία μας και την αμφιταλάντευσή μας, αλλά μάλλον και τώρα και πάντοτε και στη ζωή και στο θάνατο θα παραδίδουμε και θα εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας στη φιλάνθρωπη αγάπη του Θεού. Εάν τα κύματα των δοκιμασιών και της ταραχής φθάνουν μέχρι την ψυχή μας και από πουθενά δεν περιμένουμε αγάπη, παρηγορία και βοήθεια, τότε θα μας καλεί η αξιόπιστη φωνή του Χριστού: «Μη φοβάσαι! Εγώ σε λύτρωσα, εγώ σε κάλεσα προς Εμέ, εσύ είσαι δικός μου!».


    Από το βιβλίο: « ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΑΒΒΑΣ
    Ο ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗΣ»
    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αδελφοί μου αγαπητοί, για τους οποίους αφιέρωσα τη ζωή μου, είτε είστε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη, παρακαλώ εν όψει και της μεγάλης τεσσαρακοστής να σταματήσετε τις αντιδικίες και τα γενικότερα σχόλια έτσι ώστε να πάψει ο σκανδαλισμός των αδυνάτων αδελφών μας. Ευχαριστώ δημόσια και τους υπερασπιστές και τους κατηγόρους μου που όλοι αντέδρασαν ενστικτωδώς, για την αγάπη τους. παρακαλώ να συγχωρηθείτε μέχρι την επόμενη Κυριακή της συγχωρήσεως και να είστε όλοι όσο το δυνατόν αγαπημένοι και ενωμένοι,σα μια Εκκλησία, διότι έρχονται μεγάλα δεινά στο τόπο μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι... με αγάπη Χριστού Αρχιμ. Ιωάννης Καρασακαλίδης.

      Delete
  49. Αγαπημένε μου πατέρα μας λείπετε.Σας αγαπάμε θέλουμε να σας έχουμε κοντά μας.Είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι αλλά δεν νοιώθουμε γεμάτοι χωρίς εσάς! και τώρα που πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες το κενό είναι ακόμη μεγαλύτερο! Είμαστε μαζί σας μέχρι τέλους και προσευχόμαστε για ένα καλό τέλος!!!!

    "Η αγάπη του πνευματικού είναι σαν χάδι μάνας!
    σαν ήχος μελιστάλακτος της ορθρινής καμπάνας.
    Η αγάπη του πνευματικού με τον θεό σ'ενώνει,
    και δεν αφήνει ούτε μια πληγή να σου ματώνει."

    Σωτηρία - Στέλιος
    Ιορδάνης - Χαρούλα - Μαρία

    Σας αγαπάμε
    την ευχή σας............

    ReplyDelete
  50. Ιωάννης:
    Είχα την τύχη να ακούσω τον πάτερ Ιωάννη μονο λιγες φορές
    αλλά ακόμα και έτσι είμαι σε θέση να διακρίνω ότι οι κατηγορίες
    που του προσαπτουν είναι παντελως ψευδείς.

    ReplyDelete