Sunday, February 24, 2013

Αξιότιμε Μητροπολίτη και αξιότιμα μέλη της Μητροπόλεως ΑλεξανδρούποληςΑξιότιμε Μητροπολίτη και αξιότιμα μέλη της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης 
Ως έφηβη, κάτοικος της Αλεξανδρούπολης και πιστή στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό παίρνω το θάρρος και σας γράφω αύτη την Επιστολή. Με όλο τον σεβασμό που με διακατέχει θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες απόψεις που πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικές ,όχι μόνο για την γνώμη και τις αντιλήψεις που διαμορφώσατε εσείς, αλλά και πολλοί πιστοί της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρομαι ως γνωστών στο επίκαιρο και θλιβερό γεγονός της απομάκρυνσης από την εκκλησία και την απαγόρευση για εξομολόγηση και πραγματοποίηση συνάξεων του Πατήρ Ιωάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η Επιστολή αυτή έχει ως σκοπό την εγρήγορση των διαδικασιών για να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία για την προβολή των πραγμάτων από μια άλλη οπτική γωνία!

Είμαι μια ανήλικη κοπέλα που προσωπικά ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις με την εκκλησία και τους παπάδες, διότι όλα μου φαίνονταν τόσο ψεύτικα και τυποποιημένα. Την εποχή που είχε πρωτοέρθει ο Πατήρ Ιωάννης στην Αλεξανδρούπολη στην Ενορία μου(Άγιος Νεκτάριος) πίστευα ότι είναι ένας απλός “παπάς” ,που απλά θα νοιάζεται να κάνει τις λειτουργιές και τις συνάξεις του στον κόσμο, χωρίς τίποτα παραπάνω. Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια ο κόσμος πλήθαινε συνεχώς στην εκκλησία τις Κυριακές και τα λόγια για τον Παπά-Γιάννη ήταν ακόμη πιο θετικά για το έργο που ασκούσε στην εκκλησιά μας από τον κόσμο. Η οικογένεια μου λοιπόν ξεκίνησε να παρακολουθεί συνάξεις και με τον καιρό ο Πατήρ Ιωάννης έγινε και πνευματικός τους. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ μου ότι ένας παπάς θα μπορούσε να τραβήξει δίπλα του τόσο κόσμο. Έτσι κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να εξομολογηθώ στον Πάτερ. Έκατσα του είπα τα προβλήματα μου ,μοιράστηκα ανησυχίες για το σχολείο και την οικογένεια μου και έτσι δέχτηκα μια απεριόριστη βοήθεια από τις συμβουλές του.
Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα ότι όπως εγώ έτσι και χιλιάδες άλλα άτομα λυτρώνονταν και έλπιζαν για το μέλλον ,εξαιτίας του θείου έργου που πραγματοποιούσε καθημερινά ο Πάτερ Ιωάννης. Συνετός ,ταπεινός και πλημμυρισμένος από πίστη για τον Θεό μιλούσε στον κόσμο με ευλάβεια και αγάπη ,χωρίς να ζητάει πολλά ,απλά να μοιράζει ελπίδες και αισιοδοξία. Άστεγοι ,άτομα με οικονομικά προβλήματα ,άτομα με προβλήματα εθισμού που χρειάζονταν ψυχολογική βοήθεια για την απεξάρτησης τους ,απλοί πιστοί της περιοχής ,άτομα που είχαν φύγει από το δρόμο του Θεού ,ακόμη και άτομα από άλλες θρησκείες ,που από περιέργεια τον άκουγαν, παραβρίσκονταν στις συνάξεις του και στα βήματα του ,αλλάζοντας αντιλήψεις και «πιστεύω» προς το καλύτερο και παίρνοντας θάρρος και δύναμη από αυτόν τον απλό άνθρωπο που απλά με τα λόγια γιάτρευε ψυχές. Το ευχάριστο όμως είναι ότι ευτυχώς ο Παπά Γιάννης δεν είχε μείνει μόνο στα λόγια. Το έργο του είχε πάρει μια πολύ μεγάλη διάσταση, που στηριζόταν σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους ,οι ψυχές των οποίων διψούσαν για γαλήνη και αρετή.
Πριν από λίγες ημέρες έμαθα ότι τον θέσατε σε διαθεσημότητα από την εκκλησιά ,λόγω πολλών συκοφαντιών που διέσυραν στην Αλεξανδρούπολη κάποια ανήθικα άτομα. Προφανώς τέτοια άτομα δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο , παρά μόνο να σκαρφίζονται ψεύτικες κατηγορίες ,ώστε να κάνουν μεγάλο κακό στον Πατήρ Ιωάννη ,αλλά και να δημιουργούν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε πιστούς και πατέρες τις εκκλησιάς. Όταν όμως έμαθα ότι εσείς πήρατε την πρωτοβουλία και μέσω ενός κοντινού ανθρώπου του Πατέρα κλέψατε κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα ,ώστε να αποδείξετε ότι αληθεύουν οι κατηγορίες ,πραγματικά συγκλονίστηκα και απογοητεύτηκα πολύ .Από εκείνη την ημέρα οι συκοφαντίες και οι κατηγορίες πλήθαιναν και γίνονταν όλο και πιο σκληρές. Οι άνθρωποι γύρω μου δεν ήξεραν τι να πιστέψουν και η κάθε κατηγορία από στόμα σε στόμα διογκώνονταν. Όλοι κρατούσαν μια απομακρυσμένη στάση από τα πράγματα και κατηγορούσαν ανεξέλικτα ,χωρίς να σκέφτονται το κακό που φέρουν. 
Οι συκοφαντίες που άκουσα όλο αυτό τον καιρό είχαν ποικίλες μορφές, όντας αρκετά σκληρές για ένα πρόσωπο ,όπως του Πατήρ Ιωάννη. Ειπώθηκαν κατηγορίες ,όπως ότι ο Πάτερ παρευρισκόταν με γυναίκες κρυφά και είχε σχέσεις με αυτές, όπως και ότι τις παρενοχλούσε. Επίσης άκουσα ότι τα dvd που πρόσφερε στον κόσμο που ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα ,είχαν ανήθικο περιεχόμενο. Επιπλέον πολλοί είπαν ότι έκανε διακρίσεις στα πνευματικά του παιδία και ότι τους περιθωριοποιούσε. Η παιδεραστία δεν άργησε να φτάσει στο λόγο εκείνων που δεν γνώριζαν τον Πατέρα Ιωάννη. Με όλες αυτές τις κατηγορίες και τις συκοφαντίες ο Πάτερ Ιωάννης θα έπρεπε να θεωρείτε «αλήτης» και «εγκληματίας», και όχι πνευματικός και λυτρωτής χιλιάδων ατόμων. Όλοι αυτοί μιλούσαν με τόσο μίσος ,διότι δεν γνώριζαν αυτό τον υπέροχο άνθρωπο που είχα σαν πατέρα μου. Με θλίβει πολύ το γεγονός ότι είδα τέτοια συμπεριφορά ακόμα και από άτομα που ήταν πνευματικά του παιδιά τα οποία κρύβονταν πίσω από διαφθορές ,πλεκτάνες και συμφέροντα. Εγώ πιστεύοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και ακολουθώντας πιστά κάθε συμβουλή του Πάτερ (διότι αυτός και η οικογένεια μου ,μου έμαθαν να πιστεύω στον αληθινό Θεό) ,δεν δέχομαι και δεν πιστεύω τίποτα από όλες αυτές τις κατηγορίες ,επειδή τον έχω ζήσει ,όντας Πνευματικός μου Πατέρας και γνωρίζω πραγματικά τι άνθρωπος είναι. Δεν έχει δώσει ούτε μια αφορμή όλα αυτά τα χρόνια για κατηγορία εις βάρος του και κανένας δεν είχε παράπονο από τον ίδιο.
Έχω παραβρεθεί σε αρκετές ομιλίες σας και σας έχω ακούσει να μιλάτε στον κόσμο για αγάπη, συγχώρεση και μετάνοια. Αν όντως είστε άνθρωπος του Θεού και πιστεύεται όλα όσα μεταδίδεται στον κόσμο, τότε εφαρμόστε τα και μην δείχνεται στους ανθρώπους την μεριά που όλοι θα μισήσουν. Μιλάω σαν ανήλικη ,που δεν γνωρίζω καλά ,ούτε το σύστημα της Εκκλησιάς ,ούτε τις αρχές της, γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι η συμπεριφορά σας δεν ήταν ορθή και έντιμη απέναντι στον Πατήρ Ιωάννη. Έστω στο ένα εκατομμύριο να ίσχυε μια από αυτές τις κατηγορίες ,θα έπρεπε σαν λυτρωτής της αμαρτίας να συγχωρούσατε κάθε αμαρτία του και να δείτε το θείο έργο που διατελούσε όλο αυτόν τον καιρό στους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη ότι όλες αυτές οι συκοφαντίες είναι αναληθής ,ψεύτικες και φτιαγμένες από άτομα που δεν πράττουν με την ψυχή αλλά με την λογική.
Κλείνοντας αυτή την Επιστολή θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όλο αυτό που συνέβη θυμίζει τις συκοφαντίες που δέχτηκε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός ,χωρίς να θέλω ταυτίσω τα 2 πρόσωπα, όμως ο σάλος που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιος και ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις από όλους. Τα Πνευματικά παιδιά του Πατήρ Ιωάννη ζητούν την επιστροφή του Πατέρα τους και να μην τους στερηθεί αυτό το δικαίωμα ,δηλαδή να μπορούν να παίρνουν δύναμη και να στηρίζονται από τον πνευματικό τους, που εδώ και χρόνια τους βοηθά με επιμονή και υπομονή σε όλα τους τα προβλήματα. Όλα αυτά τα χρόνια που έχω ως πνευματικό αυτόν τον άνθρωπο ούτε μια φόρα δεν άκουσα άσχημη κουβέντα από τους γύρω μου, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι από το έργο του Πάτερ ,ακολουθώντας τον δρόμο του Θεού. Πραγματικά εύχομαι και ελπίζω να απέλθει η αλήθεια και η δικαιοσύνη να βγει στο φως, αλλά επίσης εύχομαι ,όντας τόσο απογοητευμένη με την στάση σας ,να δείτε τα πράγματα με τα μάτια του Θεού και να πράξετε ανάλογα και με ειλικρίνεια.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Ι.ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/alexadnroupoleos-anthimos.html#ixzz2LoJqKjwK

No comments:

Post a Comment